Leonardo Zangrando oor postkapitalisme

Onderhoud met die stigter van Pigee die posduif terwyl hulle bespreek wat 'n stigter laat tik en hoe betekenis gevind word in 'n visie van post-kapitalisme.

Leonard: Hallo Leroy

Leroy: Hoe gaan dit?

Leonard: Baie goed, baie goed dankie. Jy het uiteindelik 'n manier gevind om te doen wat jy gevoel het as jou strewe sedert jy 'n kind was. Deur 'n begin-up te skep, en waarskynlik met die fondamente wat jy geskep het met jou vorige maatskappy, wat ook 'n begin-up was, ja.

Leroy: Ja, so alles wat ek in die verlede geleer het, het my twee dinge geleer. Dit het my baie vaardighede geleer wat ek nou het, en dit het my ook geleer dat ek baie meer vaardighede moet aanleer. Dit is hoekom ek so baie lees en so baie met mense praat en soveel doen as wat ek kan.

Leonard: So, dink jy, vanuit die oogpunt van betekenis, is al hierdie dinge wat jy nou doen jou betekenis gee soos die rede om te lewe. So, dit mag dalk lyk asof jou sin in die lewe gaan oor die skep van waarde. Maar jy het vir my gesê dat dit eintlik nie is omdat jy verder as kapitalisme wil gaan nie en dus doen jy dit nou met Pigee. Hoe spreek mens dit uit, Pigee?

Leroy: Ja, Pigee.

Onderhoud met die stigter

Betekenis en Post-Kapitalisme

Leonard: So, is Pigee so te sê die huidige sinvolle projek?

Leroy: Ja, beslis. Ek het verlede jaar baie geld en tyd belê en eindelose wakker- en dinkure daaroor. En om alles anders na te vors sodat ons alles daarin sit. Ja, so beslis enige begin-up, enige besigheid moet 'n probleem oplosser wees. En hoe meer dinge dit kan oplos die

Beter. So aanvanklik het dit my eerste wêreld probleem opgelos, dit wil sê, ek gaan iewers op vakansie en ek hou daarvan om met mense in straatmarkte te onderhandel, om goedkoper pryse te probeer kry. Dit is vir my soos 'n sport. Iets wat ek by my ma geleer het. Maar dan kan ek nie al die goed koop wat ek wil hê nie, want ek dink nie ek gaan hierdie goed [in my tas] by die huis kry nie.

So ek was in Zanzibar op 'n naweek weg tydens 'n werkreis voorverlede jaar en ek het gedink 'wel daar moet 'n manier wees om hierdie probleem op te los. Ek het dit heeltyd. Toe dink ek daaroor en vind die oplossing daarvoor uit. Toe het ek agtergekom dat dit nie net beteken dat ek en my eerstewêreld-self goed huis toe kan [gestuur] kry nie.

Dat daardie klein winkel besighede wat my normaalweg net een keer sal sien en een keer iets aan my verkoop en dit is baie onwaarskynlik dat hulle my ooit weer sal sien. Nou kan hulle aanhou om goed aan my te verkoop via die toepassing sodra ek by die huis is. Dus kan hulle 10x meer geld maak. Hulle kan in kontak wees met al hul historiese kliënte. Maak baie meer inkomste. So ek het gedink dit is wonderlik.

Kenia se Masai

Ek spandeer baie tyd in Kenia, want ons het 'n besigheid daar buite en ek gaan altyd doen Masai-markte en natuurlik is Maasai-mense tradisioneel nie regtig groot oor kapitalisme nie. Hulle hou daarvan om net met koeie te boer en te doen wat hulle doen, maar die wat uit hul [boerdery] grond in die stede kom om goed te verkoop. Hulle maak nie veel geld nie en ek weet hulle sal 'n massiewe verbetering maak [met Pigee].  

Ek is nou op die raad van 'n liefdadigheidsorganisasie in Londen, maar ek is nie 'n massief oortuigde persoon van liefdadigheid nie. Vir my is die beste soort liefdadigheid om mense toe te laat om self vir hulle 'n toekoms te maak. Ek dink dit is wat Pigee regtig vir mense in staat stel. So, ons los kwessies op wat nie net geldverwant was nie. Dit was om probleme op te los wat verband hou met lewenstyl en dinge wat armoede beveg dinge wat mense se bestaan ​​verbeter.

Dus, toe ek daaraan gedink het om 'n bedryf te skep en baie werksgeleenthede te skep, is dit waarvoor ek daaraan gedink het. Terwyl hierdie [Pigee] dalk nie duisende werknemers direk skep nie, maar indirek sal dit hopelik die inkomste van miljoene of duisende mense verbeter. So dit motiveer my beslis.

Leonard: So, daar is hierdie twee komponente. Een daarvan is om mense se lewens te verbeter wat heeltemal onselfsugtig is. Wel nie dat die ander selfsugtig is nie, maar ek bedoel dit is heeltemal soos uit. En die ander, meer vir jouself, is die skeppingsdaad. Al die beginners hier en daar, dinge doen, nuwe maniere uitvind, nie veel om 'n eenhoorn te skep nie, soveel as om te skep.

Verbeter lewens met tegnologie

Leroy: Ja, ek dink dit gaan 'n eenhoorn wees, maar ek dink ek is in elk geval 'n kreatiewe mens. En ek is 'n mededingende persoon, so ek hou daarvan om baie moeilike dinge te doen. Ek is nie iemand wat baie gehardloop het nie, maar ek het langafstand begin hardloop. Ek het elke dag 10 kilometer gedoen, van iemand wat in my vroeë volwassenheid nie 200 meter kon hardloop nie. So, enigiets wat regtig moeilik is, daag my uit. Ek hou daarvan om te doen.

Daar is ander dinge wat op dieselfde manier [uitdagend] kan wees, maar beginners is ... Jy kan al hierdie boeke lees wat hierdie padkaart vir jou vergroot, wat 10- 15 jaar gelede nie eers beskikbaar was nie. Maar selfs met baie padkaarte en leiding kan jy kry deur baie boeke te lees en met mense te praat. Tog is daar soveel grys area, en ek is mal oor daardie grys area.

Ek hou van die feit dat daar stukkies is wat niemand nog heeltemal ontdek het nie, wat uniek is aan jou persoonlike ervaring en reis en uitdaging. Dit kry regtig my sap aan die gang.

Leonard: Wat volgende? So, jy sê in hierdie lewe waar kapitaal nie relevant of belangrik is nie, gaan dit daaroor om mense te help, of om die wees op die strand in 'n hut te geniet?

Die invloed van Star Trek

Leroy: Wel, ek is 'n regte Star Tek-mens. As ek aan die toekoms dink, verbeel ek my Star Trek. Ek stel my 'n postkapitalistiese super tegnologiese gevorderde staat voor. Waar ons gesondheid uitgebrei is, is ons almal baie slimmer en ons ontdek almal dinge rondom die heelal.

Dit is hoe ek die toekoms voorsien en so alles tussenin is dat ek uitvind watter bietjie ek kan doen om ons te help om op daardie manier van hoër menslike lewe te kom. Eerder as om om hierdie soort wiel van beperkte kapitalisme te gaan. Ek wil hê ons moet in daardie rigting vorder.

Leonard: So, ek dink dat dit jou roeping is of die rede waarom jy alles doen wat jy doen.

Wel, baie dankie!

Lewer Kommentaar

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde gemerk *

Instagram